U subotu, 02.03.2024 godine u tehničkoj organizaciji KBS „Tuzla“ Tuzla održan je XXVI TK-a Open, tradicionalni karate turnir koji se već 26 godina održava u povodi Dana nezavisnosti BiH. Ove godine turnir je okupio 508 učesnika iz 4 zemlje. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić.

U generalnom plasmanu najuspješniji klubovi su pored domaćina bili:

  1. Beogradski karate savez
  2. Karate klub „Specijal“ Goražde
  3. Karte klub „Champion“ Ilidža

Najmasovniji po broju učesnika je bio Karate klub „Winner“ Tuzla.

Najuspješnija takmičarka turnira je Iman Hamzić KBS „Tuzla“, a takmičar Hamza Hamzić KBS „Tuzla“.

U revijalnom dijelu, za novčane nagrade, održan je Memorijal „Fuad Hadžiabdić Fudo“ gdje su nastupili najkvalitetniji seniori. U ženskoj konkurenciji pobjednica je Amina Fejzić KBS „Tuzla“, drugoplasirana je Mirnesa Abdić KK „Vitez“ dok su treće mjesto osvojile Maša Stepančić Beogradski karate savez i Emina Šaćirbegović „Zrinjski“ Mostar.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Miloš Šimić „Šampioni“ Bijeljina, drugoplanisari Faris Sinanović KBS „Tuzla“ dok su trećeplasirani Aleksandar Novicki „Šampioni“ Bijeljina i Petar Orladić Beogradski karate savez.

Pokrovitelji turnira su Grad Tuzla i Vlada Tuzlanskog kantona, zlatni sponzor BH Telecom dd, Sportski savez Grada Tuzla, sponzori: Tehnopetrol Tuzla, Centralno Grijanje Tuzla, ADman Tuzla, Xella, Čevabdžinica Limenka, Herceg Srebrenik, JKP Komunalac Tuzla.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo učesnicima, trenerima, klubovima, sponzorima i donatorima koji su i ove godine podržali održavanje najstarije sportske manifestacije na prostoru Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona.

 

Press kluba