KBS Tuzla proslavio 24 godine postojanja

Dana 11.02.2021. prigodnom svečanosti je obilježen 24. rođendan Kluba borilačkih sportova “Tuzla”. U mjesecu februaru sada već daleke 1997. godine formirana je jedna od naljepših sportskih priča u Bosni i Hercegovini, mjesto sigurnog odrastanja, vrhunskih sportskih rezultata Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinalco koji je u svojoj historiji mijenjao ime u Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, sve do današnjeg Kluba borliačkih sportova “Tuzla”.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili direktor i osnivač Kluba borilačkih sportova “Tuzla” (Tuzla-Sinalco, Tuzla-Sinbra) g. Fikret Selman, Premijer vlade Tuzlanskog kantona g. Kadrija Hodžić i Gradonačelnik grada Tuzla g Jasmin Imamović.

U vrlo sadržajnim i pomalo emotivnim govorima imenovani su podcrtali značaj sportskog ali i odgojno-edukativnog aspekta rada kluba prisjetili se značajnih historijskih trenutaka, anegdota i biranim riječima govorili o najznačajnijim događajima i osobama iz dugogodišnje historije kluba.

Inače vrijedi posjetiti da je u toku dugogodišnjeg uspješnog rada ovaj sportski kolektiv izrodio najuspješnije karatiste Bosne i Hercegovine, takmičari, treneri i klub su proglašavani najboljima na izborima sportista Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, klub je dobitnih Tuzlanske plakete a proglašen je kao i sportski kolektiv od posebnoga značaja za Grad Tuzlu a i sportiskinja desetljća Tuzle Merima Softić je svoje rezultate upravo ostvarila pod trenerskim vodstvom Fikreta Selmana u ovom sportskom kolektivu.

Kroz klub je prošlo preko 7.000 članova od kojih su mnogi danas izuzetno uspješni građani i građanke Tuzle, korisni članovi društva.