Opširnije...

U subotu, 3.6.2021 godine na Ilidži je održan međunarodni karate turnir “Ilidža Open 2021” na kojem je učešće uzelo 810 takmičara iz 7 zemalja. Takmičari KBS “Tuzla” Tuzla su postigli slijedeće rezultate:

ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:

  1. Damir Džinović, kate 10 godina
  2. Amina Fejzić, borbe U 21 -61 kg

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI:

  1. Lamija Softić, kate 13 godina
  2. Merima Brković, kate 13 godina
  3. Damir Džinović, kate 11 godina
  4. Ana Zoletić, borbe U 21 -61 kg
  5. Azra Dahalić, borbe juniorke +59 kg
  6. Belma Omerović, borbe seniorke -68 kg
  7. Amina Fejzić, borbe seniorke -68 kg

Takmičare su vodili treneri: Fikret Selman i Nermin Hadžić.
Sutra naši takmičari nastupaju na turniru u Brčkom.

Opširnije...

Dana 11.02.2021. prigodnom svečanosti je obilježen 24. rođendan Kluba borilačkih sportova "Tuzla". U mjesecu februaru sada već daleke 1997. godine formirana je jedna od naljepših sportskih priča u Bosni i Hercegovini, mjesto sigurnog odrastanja, vrhunskih sportskih rezultata Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinalco koji je u svojoj historiji mijenjao ime u Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, sve do današnjeg Kluba borliačkih sportova "Tuzla".

Ovom prilikom prisutnima su se obratili direktor i osnivač Kluba borilačkih sportova "Tuzla" (Tuzla-Sinalco, Tuzla-Sinbra) g. Fikret Selman, Premijer vlade Tuzlanskog kantona g. Kadrija Hodžić i Gradonačelnik grada Tuzla g Jasmin Imamović.

U vrlo sadržajnim i pomalo emotivnim govorima imenovani su podcrtali značaj sportskog ali i odgojno-edukativnog aspekta rada kluba prisjetili se značajnih historijskih trenutaka, anegdota i biranim riječima govorili o najznačajnijim događajima i osobama iz dugogodišnje historije kluba.

Inače vrijedi posjetiti da je u toku dugogodišnjeg uspješnog rada ovaj sportski kolektiv izrodio najuspješnije karatiste Bosne i Hercegovine, takmičari, treneri i klub su proglašavani najboljima na izborima sportista Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, klub je dobitnih Tuzlanske plakete a proglašen je kao i sportski kolektiv od posebnoga značaja za Grad Tuzlu a i sportiskinja desetljća Tuzle Merima Softić je svoje rezultate upravo ostvarila pod trenerskim vodstvom Fikreta Selmana u ovom sportskom kolektivu.

Kroz klub je prošlo preko 7.000 članova od kojih su mnogi danas izuzetno uspješni građani i građanke Tuzle, korisni članovi društva.

Upis 1


upis 2

Statistika

Danas 12

Jučer 21

Ove sedmice 147

Ovog mjeseca 599

Ukupno 214766

O klubu

Klub je osnovan 21. februara 1997.godine, a niko od tadašnjih osnivača nije niti naslutio da će najprije KBS "Tuzla Sinalco", a danas KBS "Tuzla Sinbra", ispisati najljepše sportske stranice u poslijeratnoj Tuzli i BiH.

Opširnije

Slučajna fotografija